też nie długo będzie S-ka...
Schemat fabryczny połaczenia głośników w Octavi I
Zwiń
X
-
Schemat fabryczny połaczenia głośników w Octavi I
Czy moze ktoś z koleżeństwa dysponuje schematem połaczenia fabrycznego 8 głośników w Octavi I Elegance (2 tweetery w drzwiach przednich, 2 tweetery w drzwiach tylnych, 2 głośniki szerokopasmowe w drzwiach przednich i 2 głóśniki szerokopasmowe na tylnej półce) ?Teraz xenony by krzynol
-
-
No a po co ten schemat, przeciez to logicznie trzeba popatrzec i bedzie wiadomo.
Do drzwi przednich idzie kabel i od nich do tweeterow, do tylu idzie tak samo i sie rozdziela gdzies - juz nie pamietam czy w tylnych drzwiach, czy od tylnego glosnika idzie do przodu.
Generalnie, jak chcesz zeby to mialo cos wspolnego z graniem, to te druciki trzeba wywalic
Komentarz
-
-
Teoretycznie proste tylko jak mnie uczono drzewiej z fizyki głosniki mozna podłaczyć równolegle lub w szereg.I właśnie chodziło mi oto czy tweeter np w dtzwiach przednich jest podłaczony równolegle do głośnika szerokopasmowego, czy w szereg czy może głośniki wysokotonowe są miedzy soba połaczone ( szeregowo lub rónolegle)a głośnki szerokopasmowe między sobą ( szeregowo lub rónolegle) itd itd kombinacji mozna zastosować prawie tyle co głosników. Tak samo dotyczy to tylnych; majac schemat sprawa byłaby prosta. Nie jestem specem z tej dziedziny i stąd moje pytanieTeraz xenony by krzynol
Komentarz
-
Komentarz